esmaspäev, 31. mai 2021

Võimude lahusus – Jõgeva moodi

Jõgeva spordikeskus Virtus ootab remonti
Jõgeva spordikeskus Virtus ootab laiendusremonti

Proloog:

Alustama peab algusest ehk siis 2020 aasta maikuust. Kokku said väga erinevad inimesed, kes otsustasid, et Jõgeva valla juhtimine peab muutuma ja nii siis „lapitekk“ ehk uus koalitsioon paika sai ja volikogus muutused läbi viidi. Tagantjärgi on jõudnud minu kõrvu erinevate koalitsiooniliikmete ülihuvitavad ja omakasupüüdlikud nõudmised,  mida ainult väga väike arv inimesi teadis ja arvan, et pigem sellepärast eelmine koalitsioon ei pidanudki kauem vastu kui kaheksa kuud, sest oli ikka selliseid nõudmisi……. Üheks selliseks nõudmiseks, millest alles hiljaaegu (maikuus 2021) kuulsin, oli spordikeskus Virtuse juhi väljavahetamine. Praegune spordikeskus Virtuse juht peab lahkuma, et asemele saaks panna ühe volikogu liikme tütrekese. Kuna avalikult eelmises koalitsioonis sellest nõudmisest ei räägitud ja enamus, sealhulgas ka mina, ei teadnud sellisest nõudmisest midagi, siis seda nõudmist ka ei täidetud.

Vaatus number kaks

Nüüd - maikuus, aastal 2021 algab eelpoolkirjeldatud nõudmise uus ja huvitav vaatus. Maikuu lõpus kohtusid spordikeskus Virtus juhatajaga abivallavanem Angela Saksing, volikogu esimees Peep Põdder ja personalispetsialist, kes on ka Jõgeva valla sekretär, Egle Lääne. Kohtumise teema oli spordikeskus Virtus juhataja lahkumine kokkuleppel, kusjuures juhataja võis öelda lahkumise valuraha suuruse….  Kuigi vallavalitsust peaks esindama abivallavanem Angela Saksing, siis tegelikkus oli küll veidi teine, sest Jõgeva vallavolikogu esimees oli see, kes lahkas antud teemat ja survestas spordikeskus Virtus juhti ise lahkuma. Volikogu esimees Peep Põdder käis lauda ka võimaluse, et koondamisega ikka saab probleem lahendatud.....

Jutt, et spordikeskus Virtus remondiaja etteotsas soovitakse ehitusharidusega juhti ei päde, sest on kindlamast kindlam kui ehituse järelevalvet teeb vastavat kutsetunnistust omav spetsialist ja tegelikult peab spordikeskus Virtuse juht ka remondi ajal spordiga seonduvad probleemid lahendama. Ja on ju teada, et praegune juht on ka A. Le Coq spordihoone ehituse juures osalenud.

Mismoodi see saaga laheneb, seda me veel näeme.

Kedagi ei huvita inimese eraelulised teemad

Olgu kuidas on, aga küsimuse vastus, mis andis abivallavanem Angela Saksing volikogu istungil, kui opositsioon uuris kohtumise Virtus juhi kohalt lahkuma sundimist kokkuleppena, oli enam kui imelik!

Abivallavanem Angela Saksingu viide vastamisel, et tegemist on vallavalitsuse kompetentsiga ainult, oli mõnitav, sest survestaval vestlusel rääkis ja ohje hoidis  volikogu esimees Peep Põdder, kes nüüd valitsuses küll ei ole! 

Oma vastuses abivallavanem Angela Saksing viitas küll spordikeskus Virtus juhataja personaalsele ja eraelulisele küsimusele, mida ei ole sobilik arutada volikogus!, aga tule taevas appi, kes küll on soovinud rääkida spordikeskus Virtus juhi terviseprobleemidest või mingist muust eraelulisest probleemist. Igatahes mitte volikogu liikmed ja ammugi mitte mina! Nii mind ja teisigi volikogu  liikmeid huvitas pigem see, miks siis ikkagi spordikeskus Virtus juhist lahti saada tahetakse, samas kui ei ole isegi ühtegi etteheidet valitsuse poolt tehtud tema tööle!?

Võimude lahusus- kuidas see oligi???

Ja lausa nii väga soovitakse lahti saada spordikeskus Virtus juhataja Priit Torust, et volikogu esimees Peep Põdder ise selle teemaga tegeleb ja kuidas see võimude lahususe asi oligi!

Kuigi vallavanem on keskerakonnast ja volikogu esimees samamoodi keskerakonnast, siis kas peaks ikka volikogu esimees hallatava asutuse personaliküsimusi lahendama ……. ega vist! Jõgeva valla keskerakondlaste "hall kardinal" on ilmselgelt oma võimupiire ületanud, kui hallatava asutuse personali küsimusi lahendama asus!

Epiloog:

Kas tõesti ongi nii, et koalitsioon püsib siis, kui koalitsioonipoliitiku (volikogu liikme) tütar spordikeskus Virtus juhiks saab? 

Võin arvata, et vastused tulevad ja õige pea. Vaatame mida toob tulevik.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miks TORUST lahti on vaja saada? Sest ta on totaalne jobu, kes oma vabast ajast üritas ~18 aastaseid neide sebida tööaja arvelt facebookis, kes keskuses sporti tegemas käisid. Sellist inimest ei tohi laste ligidale lasta ja veel vähem lasta midagi juhtida.

Priit Toru ütles ...

Miks anonüümselt vaja kommenteerida?