teisipäev, 31. august 2021

Heateod vallarahva arvelt?

 


Revisjonikomisjoni koosolek

Täna (31.08.2021) oli siis revisjonikomisjoni koosolek, kus üheks arutluse punktiks oli Aare Olgol valla ametiauto ja kütusekaardi kasutus haiguse ajal, perioodil siis aprillist kuni augustini!

Küll otsiti põhjuseid, miks haiguslehel olev vallavanem oleks võinud ikka ametiautot tööst ja ametist eemaloleku ajal kasutada! 

Elementaarsed teadmised:

Küll on kahju, et ei saada aru elementaarsetest asjadest: Viktor Svjatõšev on juba 12. aprillist alates allkirjastanud õigusakte „abivallavanem vallavanema ülesannetes“! Mis selline allkiri meile ütleb: Aga seda, et Aare Olgo on haiguslehel ja seega ei ole tegemist enam ametnikuga vaid haiguslehel olemise ajal on tegemist Aare Olgo kui tavalise valla kodanikuga! Ja nii lihtne see ongi.  Otsida õigustusi vallavara ebasihtpärase tegevuse õigustuseks - nõme! Kui inimene on puhkusel, palgata puhkusel või haiguslehel, siis on ametisuhe peatunud ja kui räägime ametiauto kasutamisest töö ajal, siis haiguslehe ajal seda ametisuhet ei ole.

Viimasel volikogu istungil esitasin Isamaa faktsiooni ja EKRE esindaja nimel arupärimised valitsuse liikmetele ja revisjonikomisjoni liikmetele, niimoodi: "Meedias on kajastatud, et Jõgeva vallavanem Aare Olgo on kasutanud valla sõiduautot ja valla kütusekaarti isiklikeks sõitudeks ajal kui oli töölt eemal ja haiguslehel.

Arupärimised 

Isamaa fraktsioon ja EKRE esindaja taunivad sellist käitumist ning soovime teiepoolset vastust küsimusele: Missuguse hinnangu annate Jõgeva vallavanem Aare Olgo käitumisele kui on tõestatud valla sõiduauto ja kütusekaardi kasutamine vallavanema poolt haiguslehel oldud ajal?"


Kuigi arupärimises soovime revisjonikomisjoni liikmete: Hardi Perk, Arve Sakjas, Margus Kask, Matti Tsahkna isiklikku hinnangut sellisele käitumisele, siis tundub, et seda soovi nendel isiklikult anda ei ole, aga noo vaatame, kas see tuleb...

Samasuguse arupärimise esitasimeka valitsuse liikmetele: Viktor Svjatõšev, Angela Saksing, Marek Saksing, Triinu Palmiste, Veigo Tumaševskile, vaatame kas ja kuidas siis vastused tulevad.... eriti enne valimisi annavad need vastused infot kuidas suhtutakse valla vara kasutamisse.....

Juba juunis juhiti probleemile tähelepanu

Mis on tegelikult kurb:  tänasel revisjonikomisjoni koosolekul selgitas abivallavanem vallavanema ülesannetes ehk siis Viktor Svjatõšev, et ta juhtis sellele probleemile tähelepanu juuni kuus…., aga ise kinnitas nii maikuu, juunikuu kui ka juulikuu ametisõiduki kütusearveid ja ametiautogi ilmus vallamaja ette alles siis kui meedia sekkus!? Kui see ei ole toimingupiirangu rikkumine, siis mis see on!? 

"Valel on lühikesed jalad"

Ah jah – ja tegelikult on nii, et Volkwagen  Touran numbrimärgiga 295TNC võib ainult Aare Olgo sõita….olgu, olgu ka abivallavanemad! Aga ajalehele väitis abivallavanem vallavanema ülesannetes ehk siis Viktor Svjatõšev, et teised võivad ka seda autot kasutada. Tegelikult on see valeinfo või õigemini, nüüd saavad seda autot ka teised kasutada, kui ajakirjandus oli sekkunud, mis tegelikult on positiivne ju! 😉
Ja veel - kütusekaardid on Jõgeva vallas isikupõhised (need on ikkagi isikute käes) ja tõesti sooviks teada, kas ka 2018. aastal samasugust mustrit kasutati haiguse ajal Aare Olgo poolt? Kas siis kui Mati Kepp abivallavanem vallavanema ülesannetes oli, kas tõesti ka siis Aare Olgo kasutas valla ametiautot ja valla kütusekaarti süüdimatult!?

Kommentaare ei ole: